A székely ember és a korona vírus – Avagy hogyan éli túl a székely? - Benke Csaba Blogja

Friss

2020. január 29., szerda

A székely ember és a korona vírus – Avagy hogyan éli túl a székely?Egy Kovászna megyei kicsi faluban él a 82 éves Béla bácsi, aki egész életében dolgozott és mai napig is 82 évesen még matat a ház körül. Béla bácsi a tulipános ládán űlve nézi a televíziót és pontosan a koronavírusról van szó benne.  


Az unokája mellette űlve megjegyzi az idős bácsinak, hogy ez nagyon veszélyes és már állítólag kolozsváron is a repülőtéren egy lázas embert fóliába tekertek, mert tartanak a vírustól.
Az öreg székely ember egyet húzott a száján és elröhögte magát.

-          -Nekem kitalálhatnak akármilyen vírust, mert nekem van gyógyszerem rá.
-         - Menjen el tata, ilyent ne beszéljen! Hogy van magának ilyen vírus ellen gyógyszere?
-       -  Mutassam-e meg a gyógyszert? – kérdi az öreg, aztán nevetve felkel a ládáról és bemegy a kamrába. Egy jó  10 perc múlva jön ki a kamrából kivörösödve.
-        - Na itt a gyógyszer s osztán ha ennyire félsz, hogy idejön akkor ülj le ide a ládára mellém, mert én egyet már bevettem! -mondja az öreg az unokának és a hóna alól kiveszi az 54 fokos szilvapálinkát és tölt egy pohárral az unokának. Az unoka elveszi, lehúzza csecs alá a pálinkát, erre az öreg elneveti magát és azt mondja.
-        - Naaa héé most mehetsz ki a világból, mert a világ legjobb gyógyszerének a felét neked adtam, de a másik felét magadnál találod meg.
-         - Mi az tata a másikfele?
-          - A bizony a te fejedben van, hogy te ezután mennyire tartasz az ilyen vírusoktól, mert vírusok régen is voltak s én 82 évet megéltem az ilyen vírusok mellett is. A sok károgó nyavalyának meg ne dőlj be, mert a bolhából ezek elefántot csinálnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.