Cristian Tudor Popescu: A magyar nem hibás! Reakció Iohannis agymenésére! - Székely Szó

Friss

2020. április 30., csütörtök

Cristian Tudor Popescu: A magyar nem hibás! Reakció Iohannis agymenésére!

Cristian Tudor Popescu, román mérnők, majd író és újságíró a republica.ro portálon megjelent cikkében, Iohannis román elnök magyarellenes kijelentésére egy nagyon jó cikkben reagált. ,, Magyar nu e vinovată,, - tehát a Magyar nem hibás címmel.  Iohannis a magyar nyelvet felhasználva próbálta a PSD pártnak üzenni, hogy eladták Erdélyt Orbán Viktornak, ,,a Budapesti vezérnek,,.

Cristian Tudor Popescu, Kép forrása: www.rfi.ro

Ion Marcel Ciolacu, PSD-s képviselő is még Iohannis előtt felszólalt és kijelentette nem szavazzák meg a székely autonómia tervezetet. Erre kapta a ,,bakkszásztól,, azt a mondatát, hogy:

Jó napot Ciolacu, Mit ígért neked Orbán Viktor Budapest vezére a megállapodásotokért cserébe? 
Cristian Tudor Popescu frappáns gondolatmenetben feltette a kérdést, hogy ha Orbán Viktor válaszolt volna Iohannis elnöknek a következőképpen, akkor vajon mi lett volna a Iohannis reakciója:

Gutu-te-n tag, Iohannis, vajon mit ígért neked Merkel a romániai munkásokért cserébe, akik rabszolgaként dolgoznak Németországban? 
 Cristian Tudor Popescu megjegyzi cikkében azt is, hogy a magyar nyelv szép és tiszta. A német nyelv szép és tiszta ahogyan a román nyelv is és hasonlóan a vilg többi nyelvei is, ezért a sárdobálást el kell kerülni. Amíg ezek a parlamentben csinálják a nagy politikai vitákat, Május 15 után több halott lesz és egyre több szegény ember is naponta. A fény az alagút végén nehogy majd gyertyák fénye legyen. 

1 megjegyzés:

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.