A Székely Nemzeti Tanács példátlan nemzeti összefogást tud felmutatni a Nemzeti Régiókért aláírásgyűjtésben. - Székely Szó

Friss

2020. augusztus 2., vasárnap

A Székely Nemzeti Tanács példátlan nemzeti összefogást tud felmutatni a Nemzeti Régiókért aláírásgyűjtésben.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Székely Nemzeti Tanács példátlan nemzeti összefogást tud felmutatni a Nemzeti Régiókért aláírásgyűjtésben.  Több mint egymillió aláírást sikerült összegyűjteni, viszont szükség van még más országokból is aláírásokra, ugyanis ez több országban kell kigyűljön. Most a Székely Nemzeti Tanács a testvérvárosi kapcsolatokat is felhasználja az aláírásgyűjtésben, amely reményeink szerint sikeres lesz. A Székely Leszek 2021 Mozgalom alapítója, Benke Csaba szerint a Székely Nemzeti Tanács a ,,nemzeti régiók,, fogalmával megteremtheti a sikeresség függvényében a székely autonómia vagy önrendelkezés alapját biztosító gazdasági feltételeket Székelyföld számára. Példás az az összetartás, amit az SZNT eddig is fel tudott mutatni. Minden Székelyföldi szervezet és párt támogatta a kezdeményezést kivéve a Székelyek Világszövetsége, amely a mai napig is a román régiósítási kísérletekkel próbálja összemosni a kezdeményezést. 


Régóta nem tanúsított egyetértés volt Magyarországon a pártok között is, mint jobboldalon, mint pedig baloldalon. Egyedüli elzárkózó párt az Gyurcsány Ferenc DK-ja volt. A baloldali pártok is ebben a kezdeményezésben oda tették magukat és támogatták. Milyen szép példa ez arra, hogy a magyar nemzeti ügyekben így össze kellene fogni, mert nemzeti ügyekben nincs olyan, hogy baloldal meg jobboldal. Ezt a megosztást le kell küzdeni és mind a két oldal pozitív jellemzőit egyként kell támogatni. Nyilván lesznek olyanok, akik nem értik meg, nem érdekük a magyar nemzet felemelkedése. Ők a csőcselék, ami volt régen is és sajnos most is. Nekik a nemzeti identitás semmit nem jelent, de akkor magyarok ők amikor a székelyeket le tudják románozni.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.