Koronavírus - DK: a kormány az oltást is alárendelte az EU-ellenes kampányának - Székely Szó

Friss

2021. február 28., vasárnap

Koronavírus - DK: a kormány az oltást is alárendelte az EU-ellenes kampányának

 A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány a koronavírus-járvány elleni oltást is pártpolitikai célokra használja és azt is alárendelte saját EU-ellenes kampányának - mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.    Arató Gergely közölte, a kabinet elismerte, hogy szándékosan nem kötötték le a Magyarországnak járó uniós vakcinák egyikét, a Modernát, mivel a Pfizer-BioNTech kedvezőbb szállítási feltételeket és árat tudott biztosítani.


    A DK elképesztő felelőtlenségnek tartja, hogy a kormány nem rendelt megfelelő mennyiségű biztonságos, az uniós gyógyszerügynökség által bevizsgált vakcinát, arra hivatkozva, hogy az túl drága, miközben kétszer akkora áron vásárolt kínai oltóanyagot - fejtette ki Arató Gergely.


    Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, "most már világos, hogy a kormánynak nem számít a magyar emberek egészsége", csak az, hogy "brüsszelezhessen". "Ez olyan aljasság, amilyenre hosszú ideje nem volt példa a történelemben" - tette hozzá Arató Gergely.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.