,,A horgászat összehozza a barátokat,, - Baráti horgászversenyen járt a Székely Szó - Székely Szó

Friss

2021. március 31., szerda

,,A horgászat összehozza a barátokat,, - Baráti horgászversenyen járt a Székely Szó

 Miklós Csaba barátom, vagy ahogyan én csak hívom ,,Druszám,, a Sepsiszentgyörgy közeli Szotyor településen található Magic Lake tón egy baráti horgászversenyt rendezett, ahová a Székely Szó is meghívást kapott. Természetesen örültem a meghívásnak és egy kedves kezdő horgász barátomat Tőkés Zoltánt hívtam el, hogy látogassuk meg a tavat.


Miklós Csaba barátommal már nyitás előtt a helyszínen voltunk és és csodálatos látványban volt részünk, ahogyan a nap kezdett feljönni. Már a verseny előtt körbejártuk a tavat és megjegyeztem, hogy ritka ilyen szépen rendezett tavat találni Székelyföldön, de olyannyira, hogy  egy szivarcsikket sem találtam a parton. Közben 138 km hajnali vezetés után Zoli barátom is megérkezett a tóhoz, majd a fiatal horgásztársak is megérkeztek. Egy rövid bemutatkozás után és a napidíjak kifizetése után elfoglaltuk a helyünket. 


Régi horgászként tisztában voltam vele, hogy nagyon sok halat nem fogunk, és ez nem a tó hibája, hanem a még nagyon hideg víz miatt táplálkoznak óvatosan a halak. Teltek az órák és egyszer Druszám a szomszéd stégről átszól, hogy gyertek nézzetek halat. Mentünk is, de nem Druszám fogta a halat, hanem Váncsa László és egy szép 3,14 kg -os tükrös jelentkezett. Amikor megjött az első hal, mindannyiunk kedve visszajött és reménykedtünk, hogy na most mi következünk, de sajnos a halak nem jöttek. 


                                                          
  Váncsa László és a Magic Lake-en kifogott 3,14 kg os ponty


A horgászat az ezzel jár. Megkérdeztem a fiatal horgászokat, hogy mit jelent számukra a horgászat és miért pont ennek fogtak neki. Váncsa László talán a legszebben össze tudta ezt foglalni:


Azért fogtunk neki, mert sok a kihívás benne, összehozza a barátokat, egy olyan szabadidőtevékenység, amelyet a friss levegőn csinálsz, kissé költséges sport, de mikor a kezedben tarthatsz egy gyönyörű halat és visszaengeded, egy igazi élménybe van részed.

 

Természetesen a hal ebben az esetben is visszament a tóba és várja a következő horgászokat is, hogy örömöt okozzon nekik a kifárasztásában és visszaengedésében. Kijelenthetem, hogy László szavai valóban igazak és köszönjük, hogy meghívtak minket erre a baráti versenyre és bemutatták ezek a fiatalok, hogy a horgászat az bizony egy egészéges kikapcsolódás mindazon emberek számára, akik szeretnek a természetben járni. Ne csak járjunk a természetben, hanem tiszteljük is meg és akkor a természet ezt nekünk viszonozni fogja azzal, hogy sokáig tudunk majd a szépségén elcsodálkozni. 


Néhány nem a versenyen és nem a versenyen, de a fiatal horgásztársaktól kapott fotóval szeretnénk mindenkit arra biztatni, hogy menjenek ki a partra és próbálják ki a horgászatot. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.