Az RMDSZ és az EMSZ is kormányon van de a székely autonómia küzdelembe vetett munka nekik még mindig büdös. - Székely Szó

Friss

2021. március 7., vasárnap

Az RMDSZ és az EMSZ is kormányon van de a székely autonómia küzdelembe vetett munka nekik még mindig büdös.

 Az RMDSZ kormányon van de a székely autonómia küzdelembe vetett munka nekik még mindig büdös. Sajnálatos módon lehetnek kormányon is a tulipános elvtársak, mert a székely területi autonómia kérdése még most sincs napirenden és nem is dolgoznak azon, hogy napirendre kerüljön. Az erdélyi magyarságot elaltatták az erdélyi magyar pártok, köztük az Erdélyi Magyar Szövetség is, amely az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt fúziójából jött létre.  Megélhetési politikusok mindig is voltak, ezt tudjuk mi civil emberek itt Székelyföldön, ahol a sok magát politikusnak képzelő ember a tehén gané mellől a legmagasabb pozíciókba kerül és azt hiszi, hogy egy Megyei Tanácsot vagy akár egy önkormányzatot is kellő módon tud vezetni. Megszokás Székelyföldön, hogy a felső vezetés 90%-a  korrupt. Nem egy RMDSZ-es képviselő ellen folyik eljárás és nem azért támadják őket mert magyarok, dehogy, hanem azért, mert túl sokat zsebelnek, akár olyan utak aszfaltozásánál is, amiken egy év alatt akkora kráterek nőnek mint az Etna vulkán. De a lényeg az, hogy ha hitványok és lopnak, akkor a magyarsággal mindent el lehet fedni és be lehet állítani etnikai konfliktusként.


Egy szervezet van Székelyföldön, ami érdemben és állami támogatások nélkül is dolgozik a székelységért és ez nem az RMDSZ és nem az EMSZ, hanem a Székely Nemzeti Tanács, amely parlamenti jelenlét nélkül is képes a székely emberek elnyomására felhívni a világ figyelmét. Mint ahogy írtam semmi román állami támogatás nélkül teszik ezt! Hogyan létezik az, hogy ott vannak a nemzetközi jogban is leírt kötelező érvényű jogok, mint például a népek önrendelkezési joga és ezeket a kötelező érvényű jogokat nem tudják semmilyen módon térdre kényszeríteni az elnyomó román hatalmat? Tudnák ne legyen senkinek se kétsége erről de nem érdekük, ugyanis a román állam tömi őket pénzzel. Minden évben közel több mint 23 millió lejt kap az erdélyi magyarság ami nem egyenlő az RMDSZ-el! Mégis ennek a pénznek mindig nyoma veszik és sehol nem lehet látni, hogy ezeket az összegeket mire költötte az RMDSZ! 


Az RMDSZ magát a Magyar Kormány előtt is az erdélyi magyarság megmentőjeként, képviseleteként állítja be. Lehetséges, hogy az erdélyi magyarságot képviselik, de a székelységnek semmiféleképpen nem legitim képviselői, ugyanis a székelység legitim képviselői csak is azok, akiket a Székely Nemzetgyűléseken felhatalmaznak erre. 2006-ban Ditróban a Székely Nemzetgyűlés nem az RMDSZ-t hatalmazta fel a székelység képviseletére, hanem a Székely Nemzeti Tanácsot. Ez már akkor nem esett jól a posztkommunista Ion Iliescu és Domokos Géza által kigondolt álmagyar szervezetnek. Láthatjuk, hogy az RMDSZ népszerűsége rohamosan csökken még úgy is, hogy a magyar nemzeti kormány tagjai is az RMDSZ -re való szavazásra buzdítanak. Az utolsó választásoknál kiderült, hogy több mint 100 000 szavazót vesztett az RMDSZ, ami Erdélyben egy óriási szám. A Román Parlament tagjai is 2016-ban csak úgy lehettek, hogy Orbán Viktor kampánysegítségét használták fel, ugyanis az erdélyi magyarság Orbán Viktor iránti szimpátiája miatt szavazott egyedül a baloldali RMDSZ-re. 


Elgondolkodtató tehát, hogy miért nincs még 30 év után sem a székelységnek területi autonómiája. Nem a románok miatt, hanem az inkompetens erdélyi magyar politikai vezetők miatt, akiknek nem a népük szabadsága hanem a román és magyar alamizsna a legfontosabb. Nem a székely zászlók szabadon lobogása a fontos, hanem az, hogy genderelméletekről szavazzanak, de nem is az erdélyi magyar fiatalok hazahozatala a fontos és kellő fizetések biztosítása, hanem  a saját népük kizsigerelése és élősködése a legfontosabb. Csodálkozunk akkor, hogy olyan nemzeti székely és erdélyi magyar emberek inkább román pártokkal vagy vegyes pártokkal indulnak vagy szavaznak, mintsem az RMDSZ-EMSZ jelöltjeire? Igen én is azt mondom, hogy inkább szavazok egy tisztességes erkölcsös román vagy vegyes pártra mint egy erkölcstelen magyar pártra, amely szégyen az erdélyi magyarságra nézve. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.