Kunhalmi Ágnes: Magyarországon sem okozna problémát, ha egyes magánemberek vinnének virágot Horthy sírjára, de jellemzően csak kormánypártiak visznek! - Székely Szó

Friss

2021. március 9., kedd

Kunhalmi Ágnes: Magyarországon sem okozna problémát, ha egyes magánemberek vinnének virágot Horthy sírjára, de jellemzően csak kormánypártiak visznek!

Kuhnalmi Ágnes a Jövő TV Reflektorban című műsorában egy pár napja azt nyilatkozta, hogy aki Horthynak a sírjára virágot visz az rettentő veszélyes figura! Megkérdeztük Lázár Jánost, hogy mit szól a kijelentéshez! Lázár János meg azt nyilatkozta a Székely Szónak, hogy Kunhalmi Ágnesnek is lehet véleménye, az enyém pedig eltérhet az övétől. Röviden ennyit tudok a felvetésre válaszolni.Megkérdeztük Kunhalmi Ágnest is, hogy hogyan értelmezzük ezt a kijelentést, ugyanis a magyar nemzeti érzelmű emberek mélységesen tisztelik  Magyarország volt kormányzóját Horthyt. Kunhalmi Ágnes ma a megkeresésünkre és arra a kérdésünkre, hogy aki Leninnek vagy Sztálinnak a sírjára visz virágot, azt milyen emernek gondolja, a következőke nyilatkozta: 

Kérdésére mindenek előtt azt jegyezném meg, hogy jelenleg a Lenin Mauzóleum és Sztálinnak a Kreml falában levő hamvai Oroszország területén található, így e helyekre döntően csak orosz állampolgárok visznek virágot. Ők ezt magánemberként teszik teljesen függetlenül az aktuális hivatalos állami politikától, amely nem a kommunista elveken, hanem az orosz nacionalizmuson és a kereszténységen alapul. November 7-ét is csak annyiban ünneplik, hogy 1941-ben ezen a napon is felvonulás volt Moszkvában, melyről onnan a katonák azonnal a frontra mentek, majd megállították a német előretörést. Putyin egyébként negatívan értékeli Lenint, s egyébként Gorbacsovot is, felróva nekik, hogy területi veszteségeket okoztak Oroszországnak. 

Magyarországon sem okozna problémát, ha egyes magánemberek vinnének virágot Horthy sírjára. Nálunk azonban másról van szó; ezt elsősorban kormánypárti képviselők teszik, jelezve hogy az 1944-ben félbeszakadt politikai irányvonalat kívánják a XXI. században is folytatni.

Orbán szellemi és ideológiai elődjének egyértelműen Tisza Istvánt, Bethlen Istvánt, Teleki Pált és Horthy Miklóst tekinti, de Horthy szobrokat még nyilvános helyen nem, csak magán udvarokban állítottak fel. Az alaptörvényben bár jelzi a jogfolytonosságot, de nyíltan még nem vállalja fel
az akkori irányvonal teljes folytatását. Ezért mondtam azt az interjúban, hogy ezek veszélyes emberek.

A jobb-és baloldal megkülönböztetését egyébként nem csak a baloldaliak vallják. Míg az Európai Néppárt azt hangsúlyozza, hogy a polgári közepet képviseli, addig Orbán Viktor az európai jobboldal újjászervezését tekinti egyik legfontosabb feladatának. A jobb és baloldal mellett tehát a politikai közép, a centrum is létezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.