Mikor kapjuk vissza az előző életünket? Forró a hangulat Romániában! - Székely Szó

Friss

2021. március 29., hétfő

Mikor kapjuk vissza az előző életünket? Forró a hangulat Romániában!

 Több mint egy éve már, hogy hullámzik a Covid sz@r a fejünk fölött és sajnos ebben sokan is meghaltak. Korlátok közé zárták az életünket, amit én magam nagyon nehezen viselek. Ennek az oka a számomra érthetetlen korlátozási intézkedések. Romániában 22 órakor az emberek az otthonaikban kell legyenek, hanem az utcán 22 óra után 10 perccel a Covid leszólítja, hogy Áron b@zd meg mit keresel kint, meg akarsz halni? 


Eddig sem bíztam a romániai politikusokban, ezután még annyira sem, mert olyan nevetséges intézkedéseket hoznak, hogy ezekkel az intézkedésekkel nevetségessé teszik a komoly helyzetet és ők termelik a vírus szkeptikusokat is és ők termelik a sok 100 halottat is. Nem tudom, hogy mások is gondolkodtak ezen, hogy milyen sok időt elvettek az életünkből már, amit a szabad életünkben úgy használhattunk volna , ahogy szerettünk volna. Egy életünk van. Ki adja vissza nekünk ezt az ellopott évet? Senki! 


Sajnálom a diákokat, fiatalokat, akik nem élhetik azt az életet, amiben nekem is részem volt. Nincs buli, nincs semmi, csak nézzük a tévét, internetezzünk és még ott is tanuljanak a diákok, mert ebből aztán sokat megtanulnak. Gondoltak a következményekre, hogy egy év mennyire tönkre tudja tenni az emberben a lelket, a terveket? Munkahelyeket tettek tönkre, és a bankok most hiénaként csapnak az olyan emberekre, akiknek 1 lejük sincs, hogy vegyenek fel kölcsönöket, mert jobb lesz. Sajnos sokan abba a csapdába fognak kerülni. 


Közgazdász végzettséggel megállapíthatom, hogy egy borzasztó gazdasági válság fog hamarosan kitörni, mert a háttérhatalom ezt szeretné. Miért teszik ezt? Egy példa, amit mindenki meg fog érteni. A vezetők felépítettek valami nagyon jót, ami sok pénzbe került és működik, de nekik nem jó és lerombolják, hogy még nagyobb pénzért tudják újra felépíteni Ez mind a pénzuralmi rendszerről játéka.


Nem vagyok vírus szkeptikus, viszont annyi biztos ez a vírus a politikumnak nagyon jót tett, ugyanis megmutathatták a civil társadalomnak, hogy ők az urak és bármikor ezeket a dolgokat véghez tudják vinni. Bezárhatnak minket, megfoszthatnak a sportolási lehetőségektől, szórakozástól és a fiatalokat a fiatalságuktól, amikor szórakozóhelyeken élhetnék ki magukat. Romániában a média hallgat az emberek lelki állapotáról, hallgat a tüntetésekről, amik már szerte az országban kitörtek. Nem bírják az emberek tovább ezt a helyzetet és meg is lehet ezt érteni úgy is, hogy bármelyik politikai oldalon állunk. 


Nagyon elkeserít az, amikor az utcán az emberek szemében a reménytelenséget látom, mert sajnos most csak az van. Senki nem tudja mikor fejezik be a politikusaink ezeket a ,,nagy népmentő akciókat,, amivel ők majd fényezhetik a politikai karrierjüket. Köszönöm szépen a lehetőséget az oltásokra is, hogy a Román Állam is ennyire félt engem, mint székelyt, erdélyi magyart, magyar állampolgárt is, de én magam nem szorulok a segítségükre, tehát visszautasítok minden segítséget és egyben tiltakozom a román kormány nevetséges és a jogaimat sértő intézkedései ellen. 


Képek forrása: Catalin Amieroaie


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.