Robban a puliszka? A románok újra az utcákon! - Székely Szó

Friss

2021. április 4., vasárnap

Robban a puliszka? A románok újra az utcákon!

 Több ezer ember vonult Románia városainak az utcáira újra, hogy a Román Kormány nevetséges intézkedéseinek mondjanak nemet és szüntessék meg a kovid-diktatúrát, a rendőrállamot és kapják vissza az előző életüket. Néhány szélsőséges tüntető magyarellenes hangokat is adott ki, amire az erdélyi magyar média egy része rácsapott és megbélyegezte a teljes tüntető románságot. 
Az M1 is beszámolt róla, hogy nagyjából 70 romániai településen tüntettek tegnap este a korlátozó intézkedések szigorítása ellen. Hivatalosan csak 100 fő gyűlhetne össze, de ennél általában jóval többen voltak. Bukarestben elszabadultak az indulatok, törtek-zúztak, romboltak a tüntetők. Ez nyilván a figyelemfelkeltés része nekik most. 


Feltevődik bennem a kérdés, hogy a székelyek, legalábbis azon részük, akiknek elegük van ezekből a túlzott és nevetséges intézkedésekből, nem e kellene szolidárisak legyenek a tüntető románokkal? Székelyföldön is vannak emberek, akik szerint igen. 


A román tüntet, háborog, mi hallgatunk mint szokás szerint!
Nos szerintem meg épp az a baj, hogy semmiből nem vesszük ki a részünket, csak sunnyogunk, sajnálkozunk és várjuk a sült galambot!...Ezért tartunk itt ahol tartunk jelenleg!...Mert hallgatunk az idealistára, az ármánykodóra, a "vezérre" , a papra, a nagypofájú mindentudóra és megmondóra, egyszóval mindenkire aki arra ösztönöz, hogy fogadjuk el tétlenül sorsunk, mert ez így méltóságteljes, mert MAGYAROK vagyunk, csakhogy ezt azért fogadjuk el valójában, mert semmit sem tenni kényelmesebb, miközben be nem áll a szánk a siránkozástól!...Hát ez a gyáva megalkuvás a magyarnak lehet elfogadható, de a SZÉKELYNEK GYALÁZAT!!!...Mikor ébredünk fel végre "csipkerózsika" álmunkból?...Ideje lenne már!!!
Nem velük, mellettük, nem értük, értünk, nem az ó harcukat vívni, hanem a mienket!...
Nagyon kedvező lenne pedig ez a zűrös időszak!...
Csupán csak LÁTNI KELLENE, ne csak nézni!

 

- Írja a közösségi oldalán a székelyföldi Jancsó László Lóránd. Természetesen pro és kontra vélemények is vannak a tüntetésekről. Az erdélyi magyar média nagy része nem beszél róla, csak az idióta soviniszta magyarellenes provokátorok cselekedeteiről. Hogy meddig fognak minket ebben a kovidista őrületben tartani a politikai vezetőink, azt nem lehet tudni, de amíg a háttérhatalom diktál nekik addig fogják folytatni.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.