Nyertek azok a székelyek, akik nem látják szívesen Sebestyén Balázst Székelyföldön! - Székely Szó

Friss

2021. augusztus 31., kedd

Nyertek azok a székelyek, akik nem látják szívesen Sebestyén Balázst Székelyföldön!

 A tegnapi cikkünkben beszámoltunk, hogy Sebestyén Balázsék Székelyföldre, pontosabban Csíkszeredába látogattak volna, de Balázs korábbi románozása miatt viszont nem vállalták a kockázatot, hogy véletlenül Csíkszeredában egy két román szótár vagy zászló élő adás közben hozzájuk kerüljön ajándékként. Természetesen ma reggel ez volt a téma a Rádió 1- en és az anyaországban agyon sztárolt negyedosztályú celeb magyarázkodni kezdett és próbálta tisztázni magát, hogy ő bizony szereti a székelyeket, csak fáradt volt és azért mondott ekkora baromságot.


„Elképesztő volt az, ahogy ott minket vártak, hihetetlen az a szeretet, ami felénk áradt az elmúlt egy-két hétben, amikor kiderült, hogy megyünk Erdélybe. Most jön viszont a de. A történethez hozzátartozik, hogy még régen a Class-on, valamikor a Morning Show-ban sok-sok évvel ezelőtt volt egy rettenetes, béna, ostoba, szerencsétlen elszólásom. Egy olyan élethelyzet, amikor egy rádiós műsorvezető egyszerűen fáradt, nem figyel oda teljesen a betelefonálóra, és volt egy olyan ostoba kérésem, amiért már ott azonnal elnézést kértem, nem akartam senkit sem megbántani. Betelefonált valaki, mint kiderült, Erdélyből, de én annyit tettem össze, hogy Romániából telefonál, és azt gondoltam, hogy ő egy olyan srác, aki megtanult magyarul, de ő Romániában él, és megkértem, hogy mondjon valamit az ő saját anyanyelvén. A srác teljesen normálisan lereagálta, hogy hát erdélyi vagyok, nekem magyar az anyanyelvem, mire én abban a pillanatban mondtam, hogy ne haragudjon. A következő megszólalásban elnézést kértem, borzasztó hibának tartottam, de aki ismeri a műsort, azt pontosan tudja, hogy ebben semmiféle bántó szándék nem volt, mindenki értette, hogy ez egy elszólás volt, a srác sem sértődött meg rajta  – idézte fel Sebestyén Balázs.

Természetesen az élő adásban semmiféle bocsánatkérés nem volt csak a szokásos magyarázkodás. Balázs évek után szeretné szépíteni a hibáját. De a székely ember nem felejt és ilyen hibát egy józanul gondolkodó rádiós műsorvezető, aki egyébként magyar nem követ el. 

Balázs hozzátette: egy nagyon kicsi, de hangos csoport szerette volt a Csíkszeredába tervezett látogatásukat elrontani, tönkre tenni azzal, hogy odamennek az adás helyszínére, bekiabálnak, hangoskodnak. „Ennek a műsornak az a szellemisége, hogy azért megyünk, hogy együttérzést, szeretetet, jó hangulatot vigyünk bárhová, ahová megyünk, és ha csak öt-tíz ember odajön, és azt mondja, hogy neki ez a műsor nem tetszik, feszültséget kelt, beleköt azokba a hallgatókba, akik szeretnek-imádnak minket, megmérgezik a hangulatot. Úgy érezzük, ez nem festene jó képet az egyébként nagyon vendégszerető, barátságos, mélyérzésű csíkszeredaiakról, az erdélyiekről, az ottélő magyarokról. Ezért egész egyszerűen úgy döntöttünk, nem megyünk. Nagyon szomorúak vagyunk, a Csíki Sör és a városháza is rengeteg munkát pakolt ebbe, rengeteget készültek.


Balázs szerintünk nem olvashatta az eseménynél a hozzászólásokat és a reakciókat, ugyanis konkrétan a reakciók kétharmada negatív hozzászólást írt hozzá, amiből következik, hogy nem várták Balázst a székelyek olyan szeretettel amilyennel egyébként fogadnák Vadon Janit vagy  Rákoczi Ferit vagy bárki mást a Rádió 1 csatornától. A székelyeknek nem a rádióval van bajuk, nem a másik két műsorvezetővel, hanem Balázs erkölcsi magatartásával és bizony ezzel az elszólásával. Balázs nem ismeri a székely embereket eléggé, ugyanis a székely ember ha őt bántják szavakkal sem csap egyből vissza, tűr amig tud, tehát ha eljött volna sem verték volna szét a székelyek vagy nem bántották volna őt, csupán elmondták volna a véleményüket, hogy ez a gyurcsányi elszólása nem volt szép. A székely ember minden olyant embert tisztel, akitől viszont megkapja a tiszteletet. Természetesen Csíkszereda Városháza nem készített egy felmérést, hogy mennyire lenne igény erre a másorra vagy Balázsra, így bármennyit dolgozhattak, de ők is hibát követtek el. Mindig meg kell nézni, kit hívunk meg. Most nem akarok Balázs és Gyurcsány között párhuzamot vonni, csupán szemléltetni szeretném azt, hogy belegondolnánk milyen fogadtatása lenne egy Gyurcsánynak ha a város vezetése meghívná? Ha tudják a vezetők, hogy ellenszenv van vele szemben, akkor természetesen ha józanul gondolkodnak nem hívják meg. Lényegében ha nem is akarattal de az Önkormányzat és a Csíki Sör volt az, aki elindította a Balázs elleni még nagyobb ellenszenvet azzal, hogy idehívták. 


A Városháza közleményt adott ki - A Rádió 1 megkeresése után rengeteg helyi véleményformálóval egyeztettek – művészekkel, egyházi emberekkel, vállalkozókkal, vendéglátókkal, sportolókkal, újságírókkal, közéleti szereplőkkel –, akik mindannyian egyértelműen támogatták a kitelepedést, és vállalták, hogy megszólalnak a műsorban. Szerk.megj. Ezek gondolhatjuk a balliberális és a székelységet tagadó RMDSZ táborát képviselhetik és nem az egyszerű civil rétegből jövő embereket kérdezték meg. 


Balázsék viszont okosan döntöttek, és ezzel kaptak tőlünk egy jó pontot, hogy erőszakkal nem hozzák ide a magyarországi kereskedelmi csatornákon folyó igénytelenséget. A székelyek nem csak a románozásra nem vevők, hanem az igénytelenséget sem szereti a többég. Úgy látszik, hogy mi székelyek csak a mi igénytelen embereinket szeretjük, mert képesek vagyunk arra, hogy polgármesternek vagy akár megyei tanácselnöknek válasszuk. De ez sem megy míg a világ és két nap! 

Köszönjük Balázs, hogy nem jösztök és sok sikert és igényesebb műsorokat az anyaországban! 

1 megjegyzés:

  1. Balázs magyarázkodása szánalmas! Ha valakinek nem egyértelmű elsőre, hogy ha valaki Romániából magyarul telefonál, az magyarnak született, akkor az illető óriási tájékozatlanságát árulja el, amit nem lehet fáradtságra hivatkozva palástolni!

    VálaszTörlés

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.