A Székelyek Világszövetsége Márki - Zay Pétert támogatja miniszterelnöknek! Az SZVSZ alapítóját, András Mihályt kérdeztük. - Benke Csaba Blogja

Friss

2021. szeptember 19., vasárnap

A Székelyek Világszövetsége Márki - Zay Pétert támogatja miniszterelnöknek! Az SZVSZ alapítóját, András Mihályt kérdeztük.

 A Székelyek Világszövetsége - SZVSZ Márki-Zay Pétert támogatja miniszterelnöknek. Jelentette be a Székelyek Világszövetsége a közösségi oldalán. A Székelyek Világszövetsége Magyarországon bejegyzett pártként is működik. Számos alkalommal szólalnak fel a székelyek jogai és a székely nép jogi létezése mellett, amit sajnos mint a baloldali, mint a kormánysajtó próbált a magyarság ellen beállítani.  

A Székelyek Világszövetsége szerint Márki-Zay Péter az egyetlen olyan keresztény - konzervatív jelölt amely a demokratikus rendszer intézményeit kellő tapasztalattal, és politikai pártoktól függetlenül lesz képes irányítani. 

Miért éppen Márki - Zay Péter?

A.M. Az SZVSZ azt nyilatkozta többször is, hogy azt a jelöltet fogjuk támogatni amelyik, megállapodást ír alá (nem csak szóbeli ígéretet) és a székely honos népcsoport elismeréséért fog tenni, bármilyen pozícióba kerül be a parlamentbe. Az első ilyen tárgyalásokat a “mi tanyánkkal” (Mi Hazánk) kezdtük ők is azon a vonalon vannak, mint a Dk-Fidesz, hogy a székely nép nem létezik. Márki- Zay konzervatív- keresztény ember.

4 hónapos tárgyalás volt Márki-Zay Péterrel, amit Mezei László Úr, a Kossuth Lajos Koszorúja Alapítvány elnökén keresztül folytattuk, neki jár a sok köszönet. 

Márky -Zay tehát ígéretet tett a székely nép jogi elismertetésére?

A.M. Nemcsak, de ahogy a megállapodásban is le van írva: Márki- Zay Péter vállalja az SZVSZ célkitűzéseit. Például Magyarországon, a székely nép hivatalos elismerése, amit a jelenlegi kormány megtagadott 2018 ban. 

Mennyire megosztó szerinted ez a székelyek között, ugyanis a székelyek többsége Fidesz -KDNP-s szimpatizáns?

A.M. a piros- fekete székely hivatalosan is bejegyzett képviselete(SZVSZ) nem egy populista szövetség, hanem az ősi- honos, függetlenül gondolkodó székelyek összefogása. Tehát amit az utolsó 32 évben tettek a volt KISZ és párttitkárok, az ami megosztó, kezdve egy kitalált bugyikék zászlótól, egészen a 2011 ben végzet székely ellenes népszámlálási kampányig, aminek a tetőfoka a 2018 székely honos népcsoport megtagadása. Akkor ezáltal ki lenne a megosztó??? Aki vallja a székelységét vagy aki megtagadja?

Van valamilyen visszajelzésed Márki- Zay hogyan tekint a székelységre ?

MZP a székely népet, egyenrangú testvérnépként tekinti, elsőre neki is nehéz volt megérteni, hogy a bugyikék reklámzászlós székelyekkel, az SZVSZ-nek semmi köze. Ugyebár ha MO azt mondjak “székely szavazók” egyből rávagják: udemeré- fidesz, pedig sokkal többen vannak a székelyek között akik a piros- fekete ősi székely identitást vállalják, de nyilvánosan nem teregetik ki, ilyen a székely, kell lássák, hogy vannak olyanok, mint ők (SZVSZ) nem mindenki pártkatona vagy üveggyöngyökért megvásárolható. Ez már az értelmiség és az üzleti körökben is kezd fellendüli.

Márki- Zay is az ellenzéki összefogásban van benne. Mi lesz az SZVSZ álláspontja, ha Márki- Zay a második fordulóban mondjuk Dobrev Klára javára vagy Jakab Péter javára visszalép. Támogatni fogja az SZVSZ bármelyik jelöltet is?

Egyáltalán NEM!!! Továbbra is MZP-t fogjuk támogatni képviselő jelöltként a körzetében. Reménykedjünk MZP lesz a közös miniszterelnök jelölt…

4 megjegyzés:

 1. Nahát! Ezt hogy képzeltétek! M.Z.P soha az életben nem fog tenni értetek érdemben semmit! Kígyót melengettek a kebleteken! Orbán Viktor az aki szívvel-lélekkel felkarol,felkarolt benneteket, a lehető legtöbbet tesz a székelyek érdekében!Remélem eljut hozzá, hogy mit műveltek. Szégyenteljesek vagytok undorító politikátokkal együtt! Hajrá FIDESZ-KDNP!Bármit tesztek, győzni fogunk!

  VálaszTörlés
 2. Mikor óhajtják átvizsgálni az üzenetemet.....nem merik kirakni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Üdv. Minden hozzánk érkező üzenet ami volt a napokban közlésre került. Tisztelettel: Benke Csaba Admin

   Törlés

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.