Ezt is megéltük: Székelyföldi születésű politikus a székely nemzeti identitás vállalása ellen kampányol a 2022-es népszámláláson! - Benke Csaba Blogja

Friss

2022. január 14., péntek

Ezt is megéltük: Székelyföldi születésű politikus a székely nemzeti identitás vállalása ellen kampányol a 2022-es népszámláláson!

 Ezt is megéltük: Székelyföldi születésű politikus a székely nemzeti identitás vállalása ellen kampányol a 2022-es népszámláláson! Az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor a Krónikának adott interjújában a székely nemzeti identitás vállalása ellen buzdítja a székelységet annak ellenére, hogy a székelységet is a magyar nemzeten belül fogják kimutatni és a magyar anyanyelvű csoportban lesznek jelen.

 Ez így volt már 2011-ben is, annak ellenére, hogy Kelemen Hunor azt állítja , hogy a székelységet külön számolták meg. Ahogy látszik az alábbi 2011-es hivatalos népszámlálási besorolások adatain a magyarság az 1100-as kóddal ellátott helyen szerepel és a székelység az 1103-as kóddal a magyarságon belül. Tehát már 2011-ben az RMDSZ és a hozzájuk tartozó fiókpártok és álellenzéki szervezetek (EMNP- MPP- SZNT és EMNT) kivétel nélkül a székely nemzeti identitás vállalása ellen buzdítottak, megadva a nacionalista romáságnak az akkori PRM-nek, hogy olyan nyilatkozatokat tegyenek, hogy a székelyek nem léteznek. De bizony léteznek és hivatalosan 2011-ben 1665-székelyt számoltak meg a magyar nemzeten belül. 


Miért érdeke az RMDSZ-nek és a többi erdélyi magyar pártnak és szervezetnek az, hogy székelyek ne létezzenek hivatalosan a romániai népszámlálási adatokban? A válasz borzasztóan egyszerű! Ha a székelyek léteznek hivatalosan és a számunk a székely megyék lakosainak számából viszonyítva 650 000 fő lehet, a székelyek akár saját közképviseletet is hozhatnak létre majd székelyként élhetnek a népek önrendelkezési jogával, ami a nemzetközi jogrendszerben egy jus cogens, tehát kötelező érvényű jog, megteremthető lenne a székely nép számára az autonómia vagy önrendelkezés. De amíg egy területén is jogilag kissebségről beszélünk és 1665 székely lesz, addig ezt a jogot érvényesíteni nem lehet. Ez gondolom senki számára nem titok, hogy minden párt támogatásokból él az RMDSZ több mint 5 millió eurót kap évente a Román Államtól, tehát ha lényegében a székely önrendelkezési jog érvényesítéséért dolgozna valószínűleg ezt a pénzt kockáztatnák, ahogyan az erdélyi magyar pártok, álellenzéki pártok is  Ezért nem érdeke egyetlen erdélyi magyar pártnak sem, hogy a székelység ügyével foglalkozzon. 

A székelyek évszázadok óta hűek a testvéri magyar nemzethez, ez tény és való! És hogyan tudja a székely a magyar nemzeti identitását is megvédeni? A székely úgy marad magyar is ha minél székelyebbé tud válni. Ez bizonyítja az is, hogy 100 év román megszállás után is Székelyföld többségben magyar anyanyelvű ellenben Erdély más részeivel, ahol sokkal magasabb az asszimiláció és lényegében szórványba került az erdélyi magyarság .

Kelemen Hunor a Krónikának adott interjújában a legnagyobb nemzeti identitászavarban szenved, ugyanis a következőket nyilatkozta: 


„Én székely ember vagyok, székely az anyám, székely az apám, de a népszámláláson magyarnak vallom magam!”

Milyen szép az amikor valaki büszke a nemzeti identitására. Legyen szó bármilyen nemzetiségről, ha valaki azt vállalja, akkor az azt jelenti, hogy tiszteli a nemzetét és tiszteli a szüleit is. Kelemen Hunor szavakban székely embernek tartja magát a szülei székelyek de ő ennek ellenére megtagadja a székely nemzeti identitását annak ellenére , hogy a magyarságon belül mutatják ki székelyeket. Megtagadja az ősei nemzeti identitását is és a lehetőséget arra, hogy a nacionalista románok többé ne mondják mondják azt, hogy Székelyföld nem létezik és székelyek nem léteznek.  Rajtunk áll székelyeken hogy jogilag önálló népként de a magyar nemzet részeként szerepelünk-e, vagy megtagadjuk őseink nemzeti identitását úgy ahogyan ezt kéri tőlünk Románia miniszterelnökhelyettese, Kelemen Hunor! 1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Kelemen Hunor, az ön nyilatkozata olyan amilyenről a székely ember elítélően, a következőképpen nyilatkozik: "Nesze semmi fogd meg jól!" Igaz, joga van hozzá, mert Petőfi Sándor nagy költőnk szerint is, "mindenki olyan nemzetiségű amilyennek vallja magát"! Tisztelettel!

    VálaszTörlés

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.