A román jogi terror és a nemzeti kisebbségek esete. - Benke Csaba Blogja

Friss

2022. július 25., hétfő

A román jogi terror és a nemzeti kisebbségek esete.

 A román vezetőink a nemzetközi fórumokon sokszor dicsekednek, hogy példásan kezelik a nemzeti kisebbségek jogait. Ellenben magukat éppen Isteni szintre téve a román vezetők, kormányok és az erdélyi magyar koalíciós partnereik a lehető legfájdalmasabb és legocsmányabb jogsértéseket követik el a székelység és az erdélyi magyarság életében. Tehát mai napig is mocskos patkányok, semmiházi hazug tetük vezetik az országot és vezetik meg a nyugatot és nemzetközi politikumot. Ez benne van talán a vérükben. 


Számos esetben támadják a magyar feliratokat, akár a városháza, akár a közintézmények neveit jelző táblákat. Festékkel festik le a magyar feliratokat, koholt vádak alapján zárnak be székely hazafiakat, a székely nemzeti szimbólumainkat támadják, zárszoinkat szedik le az önkormányzatok épületeiről. Iskoláinkat, egyetemeinket, sport csapatainkat támadják, hősi halottjaink+ sírjait gyalázzák meg,  Most még ez megy, aztán talán egyet gondolnak és az életünkre tőrnek és lemészárolnak minket. Még ezt is el tudom képzelni és ezt Európa végig fogja nézni. 


Szeparatistának neveznek minket, nincs is baj ezzel, mert ideje kimondani azt, hogy ez az ország és a többségi nép a székelység számára soha jót nem adott, de annál több rosszat tett nekünk. Önrendelkezést akarunk, bármilyen formában és egészen addig ezt fent is tartjuk, amíg a Román állam jogi terror alatt tartja a székelységet. Tiszteletet követelnek tőlünk, azt akarják a törvényeiket, alkotmányukat tartsuk be. Azt az alkotmányt amelynek 6.os cikkelye a nyelvi és közösségi jogaink védelmére hoztak létre és eszük ágában sincs betartani még a saját alkotmányukat sem. 


Hogy várnak ezek tiszteletet tőlünk ha az alapvető emberi jogainkban is megsértenek minket? Hogyan várják el azt, hogy az országnak büszke román állampolgárai legyünk, tiszteljük a román szimbólumokat, ha ők nemhogy nem tisztelik, hanem támadják és megalázzák több mint 650 000 székely jelképeit? Jogunk van az önrendelkezésre akkor is, ha ez éppen nekik nem tetszik és nem szeretnék vagy éppen a nevetséges magyarellenes alkotmányukban jogrendszerükben ezt nem szeretnék. Nem mindig leszünk barátságosak velük, egyszer el fog szakadni a cérna ezért jobb lenne megelőzni ezt és nekik kell lépni. Több tiszteletet a székelységnek! Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.