Amire az erdélyi magyar politika nem képes, megcsinálja a Sepsi OSK! - Benke Csaba Blogja

Friss

2022. július 27., szerda

Amire az erdélyi magyar politika nem képes, megcsinálja a Sepsi OSK!

 Azt tartja a mondás, hogy ahol két magyar van ott békesség és egyetértés nem lesz. Képesek vagyunk egymást összerágni ha a véleményünk nem egyezik. Elgondolkodtam rajta, hogy mi lehet az, ami az embereket összefogja és csapatként viselkedünk, gondolkodunk? A válasz a sport. Lehet bármilyen sport, ez rengeteg embert le tud kötni és ott megszűnik a politika és lesz egy kedvencünk,  akiknek drukkolunk vagy örvendünk a sikereiknek. 


Nem vagyok nagy sport kedvelő és foci kedvelő sem, de nézni szeretem így amikor Sepsiszentgyörgyön laktam gyakran jártam a Sepsi OSK mérkőzéseire, ahol tényleg különböző karakterű, nemzetiségű emberek együtt örültek a Székelyföldi csapat sikereinek. Mindaddig nem értettem miért kell annyi pénzt fektetni ilyen sportokba de mára megértettem, hogy ez nem csak a játékosokról, az eredményekről szól, hanem borzasztó erős ember összekovácsoló ereje van egy ilyen csapatnak, ahol román és székely szurkolók együtt tudnak örülni a kedvenceik sikereinek. Ezt ők el tudják érni na de a politika ezt az eredményt soha. Tehát kidobott pénz? Neeem, hanem az egyik legjobb nemzet és népösszetartó eszköz ez és esetemben a Sepsi OSK és Diószegi László ezt szépen látják és csinálják amiért óriási köszönet nekik.A Sepsi OSK és az eredményeik úgy gondolom, hogy mára hatásosabban összefognak minket, mint az erdélyi magyar pártok összesen. Orbán Viktor koránya tehát tudta mibe kell belefektetni. Gigi Becali a FCSB -s csobán pedig a napokban irigységében  pukkadt meg és versenyre hívja a nemzet miniszterelnökét, megjegyezve azt, hogy mindent fog támadni ami magyar és a Sepsi OSK-hoz kötődik. A FCSB felett ne lehet senki és semmi mert az egy oláh csapat. Hadnagy Attila viszont azt nyilatkozta, hogy örül, hogy Becali mostmár tudomást vett az OSK-ról. Tehát székelyek, magyarok itt es ott es szurkoljatok ennek a csapatnak, mert egész Székelyföldet képviselik függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségű játékosok vannak benne. 

1 megjegyzés:

  1. Ígen ez mínd ígaz a harag, haragót a gyülölet, gyülöletett a harc, harcót szít ígen de ha képesek vagyúnk a Szeretetre akkór csóda Istentöl mert a Szeretet SZERETET és BÉKÉT ad hát probáljúk meg szeretní és hínní, remélni, hógy békében élní és nem a más sikereit kritizálni, hannem elfogadni és együtt örülni akkór, a vílág egy gyönyörű hej lenne mert a szeretet, tísztelet a legszebb, mert minyájunknak csakis egy élete van és ne rosszak hannem jók legyünk, mert azt vísza is kapjúk mert minyájan meg halúnk és úgyan az amít kapunk és viszünk magunkkal !Mert az a fóntós hógy hígyünk a véksökig, bízunk mert hísz minyájan emberek vagyunk köszönöm szépen hógy hozzá szolhatam Isten álldása legyen minyájunkal!

    VálaszTörlés

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.