Nyílt levél Kelemen Hunor számára! - Benke Csaba Blogja

Friss

2022. július 6., szerda

Nyílt levél Kelemen Hunor számára!

 Tisztelt Kelemen Hunor, Miniszterelnök-helyettes Úr!


,,Propria laus sordet,, - tartja a mondás vagyis ,,Öndicséret gyalázat,, Ez fogalmazódik meg bennem, mikor Ön arra a kérdésre, hogy hányasra osztályozza  a kormány tevékenységét Ön 7-8-as osztályzatot adott egy olyan kormánynak, amely mint az erdélyi magyar, székely, csángó és román népet is egyszerre nyomta bele egy gazdasági válságba, amelynél a kormány nem hogy segít, hanem adókat emel, árakat növelnek. Tisztelt Elnök Úr! Ebben az országban, ahol Ön magas polcon van és nem láthatja, hogy a saját nemzete, népe hogyan él, milyen fizetésekkel rendelkezik, mekkora adókat fizet Önnek, RMDSZ-es és EMSZ-es képviselőtársaiknak, akik szintén a kormány részei ezt az osztályzatot sokkal lennebb kellene tegye. 


Tisztelt Elnök Úr! Tisztában van-e Ön azzal, hogy mennyi Romániában a nettó minimálbér? Tisztában van-e azzal, hogy ez a minimálbér a mai árakhoz képest a legnagyobb csúfság és tulajdonképpen több százezer ember államilag támogatott kifosztása? Önök a fizetéseink több mint 40%-át visszaveszik tőlünk és akkor még Önök Európai Uniós átlag minimálbérekről mernek beszélni? Elnök Úr! Ébredjen fel és lépjen ki az emberek közé és kérdezze meg őket, hányasra osztályozzák a kormány tevékenységét ! Én ki merem jelenteni, hogy Önök megbukottak, nem most, hanem már 9 hónapja. Nem tudom, hogy a Tisztelt Elnök Úr meg tudna élni most a mai romániai minimálbérből? Mert gondolom, hogy Ön nem abból él, ahogyan a több mint 500 képviselőtársa sem a parlamentben. 


Önök 1989-után, mikor kormányon, mikor ellenzékben az ország kifosztásán dolgoztak. Eladták az ország altalajkincseit, mezőgazdasági területeit, lerombolták a szocializmusban felépített gyárakat és a demokrácia köntösében egyre jobban nyomorba döntötték Románia lakósságát. Önök nem képesek kormányozni, Románia kormányzása ma nem az Önök kezében van, hanem a nyugat diktálja meg hogy mit tehetnek. Hogyan beszélnek Önök szuverén országról egy többnyire amerikai gyarmatról? 


Tisztelt Elnök Úr! Mit kapott Önöktől és Romániától az erdélyi magyarság? Mit adtak Önök nekünk? Semmit! Elintézték azt, hogy az erdélyi magyarság a Magyar Kormány segítségére szoruljon. Igen, ez így van, amit kapunk azt a Magyar Kormány adja, nem Önök, nem a román hatalom. Hogyan várnak el Önök tiszteletet tőlünk? Hogyan várja el Ön azt , hogy újra és újra az erdélyi magyarság az RMDSZ-re közképviseletként tekintsen? Felháborító az a nyomorba döntés amiben Önök is cinkosok. Ma a mai árakhoz képest A nettó minimálbér 1524 lej ebből éljen meg Ön és a a többi a mi pénzünkön élősködő román képviselőtársa. A ledolgozott fizetéseink 59.8%-át kapjuk meg? 40,2%-ot zsebel be az állam és ebben 10%-os jövedelem adó van ami ebben az esetben 133 lej. Tudja, hogy ez a 133 lej is hány embernek jelentene óriási segítséget? Az egészségügyi biztosításunk 255 lej havonta amit szintén csak kidobunk +10 %. nyugdíj alap 25% ami 638 lej. Emlékeztetném, hogy sokan a mai munkakörülmények között és a román életszínvonalnak köszönhetően sokan még a nyugdíjas kort sem fogjuk megérni, de Önök azért csak húzzák a pénzt mert kell ez a speciális nyugdíjaikra, több 10 000 lejes fizetéseikre.


Tisztelt Elnök Úr ez még jó indulattal sincs 4-es de 3-ast azért én is adnék és remélem a legközelebbi választásokon elért százalékuk sem lesz ennél magasabb!  Kérem Önöket gondolkodjanak el, meddig támogatnak egy saját népét elnyomó kormányt! Szégyen! Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.