Benke Csaba Blogja bemutató - Benke Csaba Blogja

Friss

Benke Csaba Blogja bemutató

Úgy gondolom, hogy szükséges néhány szóban bemutatkozzam és meséljek magamról, hogy miért is kezdtem el én a Székely Szó blogom építését még 2016-ban. Az első név a ,, Benke Csaba Blogja,, volt ami 2017-ig ezen a néven íródott. 2017-ben beléptem a Székelyek Világszövetsége nevű facebook csoportban ahol közel két évig voltam tag. Egy önrendelkezéspárti konzervatív csoport tagja voltam, ahol a székelységért próbáltam dolgozni. Sajnos ez nem igazán ment jól annak ellenére, hogy az SZVSZ akkor növekedni kezdett és ismert kezdett lenni. Majd úgy éreztem, hogy a politikai nézete a szervezetnek, akkor nagyon erős kormánykritikus hozzáállás miatt nem éreztem megmaradt a független gondolkodás és gyökeresen megváltozott minden tehát magam nem éreztem jól abban a közösségben majd kiléptem. 


Kilépésem után megalapítottam a Székely Leszek 2021 Mozgalmat, ami később Székely Nemzeti Mozgalom lesz. Ezt az oldalt és mozgalmat mára már nem én vezetem sőt tagja sem vagyok. Ezt az oldalt mára már egy magyarországi ismerősöm vezeti. A tevékenységéről szinte semmit nem lehet már tudni. 


Több előadást tartottam a székelységről  Magyarországon és Székelyföldön egyaránt és ezek az előadások ha igény lesz rá a covid-19 vírus lecsengése után újra folytatódhatnak mint Székelyföldön, mint az anyaországban egyaránt. 


Magam soha nem tudtam sem jobboldali sem baloldali embernek tenni, valahogy a Csurka féle MIÉP jelmondata volt a fejemben ,, Se nem jobb se nem bal, keresztény és magyar!,, Természetesen mindig voltak olyan hozzászólóim, akik mikor jobboldalinak, szélsőjobbosnak de baloldalinak is neveztek. Egyiken sem tudtam megsértődni és mai napig sem hat meg ha különböző politikai izmusokkal próbálnak engem valahová besorolni. Hajrá ha már magamat sehová nem tudtam. De mit is lehet tudni még rólam? 


1992-ben születtem egy számomra kedves kisvárosban Székelykeresztúron. Szentábrahám községben élek jelenleg egy alig 150 lelkes falucskában Magyarandrásfalván. Tanulmányaimat Szentábrahámon a Benedek Elek Álltalános iskolában kezdtem majd Székelykeresztúron az akkori nevén  Zeyk Domokos Iskolaközpont Közgazdasági Technikum szakán végeztem. Egyetemi éveimet Nagyváradon folytattam a Partiumi Keresztény Egyetem Menedzsment szakán.


Több mint egy évet éltem és dolgoztam Sepsiszentgyörgyön, többek között itt is építettem a Székely Nemzeti Mozgalmat 90%-ban 1989 után született fiatalokból. Hittem abban, hogy lehet egy sokkal jobb egy sokkal szebb székely jövőt építeni itt. Nem bírtam, feladtam a politikai pályát, talán ezzel sok társamat elárulva, de sajnos nem éreztem magamban többet. Mintha mindig falakba ütköztünk volna bármi jót próbáltunk tenni. 


Sepsiszentgyörgy mára talán a szülőfalum után a legnagyobb helyet tölti be a szívemben. Nagyon sokat tanultam abban a városban. Számos barátra tettem szert, akiknek nagy részével még mindig tartom a kapcsolatot és találkozom velük, amikor csak tehetem. Lényegében mint egy család úgy voltunk ott. Egy párkapcsolati csalódás után úgy éreztem haza kell jönnöm a szülőfalumba és össze kell szednem magam újra. Ez részben sikerült is, viszont ami nagyon nehéz számomra mai napig is, hogy azokat a barátokat sőt fogadott testvéreimet akiket minden nap ott láttam már nem láthatom olyan gyakran. 


Én voltam a legidősebb abban a baráti társaságban. Többnyire 20-as éveik elején álló fiatalok voltak velem, akiktől bármilyen hihetetlen nagyon sokat tanultam. A sok barátból mára kevesebb lett, sajnos az én hibámból is elvesztettem 3 olyan barátot, akiket semmi pénzért sem adtam volna, akiket próbáltam védeni ha baj volt, próbáltam mellettük lenni, tanácsot adni, mint egy testvér vagy bátyó, de úgy érzem, hogy kudarcot vallottam náluk és talán még az idő sem gyógyítja ezt be. Van olyan aki engem sértett meg van olyan, akit én sértettem meg azzal, hogy hazajöttem és van olyan, aki a szülei nyomására nem tartja velem a kapcsolatot. 


A jelenben próbálok minden erőmmel azokra az emberekre koncentrálni akikkel jó kapcsolatban vagyok, úgy a magánéletemben, mint itt a blogon a mára már több mint 8000 követővel akikre nem valamelyik párt szavazóira nézek, hanem magyarokra, székelyekre, csángókra szóval testvéreimre akiknek lehet más véleményük is de mindannyian ezen nemzet részei vagyunk és úgy gondolom, hogy ha politikailag nem is tudunk egyetérteni de nemzeti kérdésekben egyek kell legyünk. 


Mindig érdekelt a székelység és a magyarság történelme főleg az őstörténelmünk, nemzeti szokásaink, régi törvényeink, jogrendszerünk. 2014 óta szinte napi szinten a székelység történetével foglalkozom és gyűjtök. A Székely Szó blogomat független szemmel írom és ezt így is szeretném tovább is folytatni. Számos interjút készítettem többnyire magyarországi politikusokkal, helyi zenészekkel, tehetséges emberekkel. Írásaimban ahogy egy barátom fogalmazott  a ,,makacs fafejű,, székely embert lehet felfedezni, akinek  ami a szívén az a száján. Sajnos sokszor meg is bántok ezzel embereket, de ezt nem tudom elkerülni. 


Szabadidőmben horgászom, túrázom, vezetek és a barátaimmal vagyok! Ez vagyok én egy fafejű makacs, nagypofájú rocker székely, amely volt már mindennek nevezve, éppen akasztott embernek nem! 

2022. Jun. 20 -án a Székely Szó megszűnt és helyette az eredeti név Benke Csaba Blogja maradt. Új tartalmakkal


Bármilyen kérdés vagy megkeresés van ezt kérem a benkecsaba6@gmail.com címen tegyék. 
Mindenkinek kívánok jó egészséget és köszönömöm ha olvasnak továbbra is!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.