Székely Leszek 2021 Mozgalom - Székely Szó

Friss

Székely Leszek 2021 Mozgalom

Székely Leszek 2021 Mozgalom bemutatása

A Székely Leszek 2021 Mozgalom jövő év februárjában lesz 1 éves. Bár már előtte létezett az oldalunk, de aktívan akkor kezdtük el a mozgalmat építeni. Sokan jöttek azóta az oldalunk kedvelői közé, sokan nem ismernek minket kik vagyunk és mit szeretnénk, kik vezetik a mozgalmat és mi a cél?

Én, (Benke Csaba) 2 évig keményen egy másik szervezet a Székelyek Világszövetsége építésében vettem részt, amelyben sajnos az az alapelv, amely megfogalmazódott a mozgalmunkban később nem tudott az SZVSZ-ben érvényesülni. Ezért már SZVSZ-esként is azon tőrtem a fejem, hogy valami mást el kell indítanom, amely nem a gyűlöletszításon és a folyamatos támadásokon áll , hanem a hétköznapi székely ember szintjén van és a Székelyföldi problémákkal foglalkozik 

Én magam bele láttam a ,,nagy politikába,, is és lehetőségem volt belépni több pártban is de nem tudtam megtenni, mert éreztem, hogy ezek a ma létező pártok valamit elszúrtak, ugyanis nem tudják a székelységet maguk mellé állítani, pontosan azért mert nem az emberekkel együttmüködve akarnak dolgozni, hanem az embereket felhasználva akarnak politikai hatalmakat. Még akkor is ha esetleg néhányat a jó szándék vezérli.

A székely népet vezetni soha nem volt könnyű, még a magyar királyok sem tudtak a székelyeknek parancsolgatni. Nem is kellett, mert az a nép feltalálta magát. Amikor fontólgattam kilépek az SZVSZ-ből, akkor tudatosodott bennem, hogy hülyeséget csináltunk ott, ugyanis olyan magas szintű politizálásba fogtunk, ami egyáltalán nem érdekli a székelységet. Ki kell modnani az önrendelkezés és az autonómia sem érdekli az embereket, mert ennek a tálalása nem jó. Nem értik az emberek, hogy ez mire jó, milyen előnyük lesz belőle. Csak politikát látnak benne.A politika az a mai társadalomban szitokszó! Tetszik, nem tetszik magát a politikát, mint nemzetérdekeket érvényesítő eszközt, pontosan az ilyen nagyszavakat kiabáló és magukat a székely nép megmentőinek nevező pártok és szervezetek tették szitokszóvá, a sok idétlen igérgetéseikkel, amit nem tartottak be. Nyílván így a bizalom a jelenlegi erdélyi magyar politikusokban is a béka segge alatt van. Teljesen jogosan.2018. Február 2-án elindultam Sepsiszentgyörgyre ifj. Szász Zsolt barátom és rokonom meghívására találkoztam a baráti körével és nekik az ismerőseikkel, tehát olyan fiatalokkal akik 1989- után születtek. Nekem ez fontos mert ebben a mozgalomban nem akarok az elnökségben felső vezetői posztra 89 előtt született embereket, ugyanis ők nagyon sok mindent megéltek és nagyon sok dolgon kellett átmenjenek, ami az embert megtöri érzelmileg és lelkileg is és ez az ember a sérülések miatt már fél a jelent építeni pont a múlt miatt. Így tapogunk már az úgynevezett rendszerváltás után 30 évvel még mai napig is a posztkommunizmus időszakában.

El akarok indítani egy új nézőpontot, egy új lehetőséget ami épít nem és nem lereagaszt. Nem egy új politikai platformot, nem érdekel a hatalom, nem akartam soha semmiféle magas politikai beosztást. Amit csinálunk én nem is szeretem igazából politikának nevezni, de így kell nevezzem mert nem találtak még ki erre egy külön jelzőt.

Tökéletesen tudjuk, hogy sokan nem bíznak még bennük, ez helyes is, ugyanis bizonyítanunk kell, meg kell előtte még ismerjenek is. Engem lehet már többen ismernek, nem csak politikai szerepem miatt hanem a blog és videó blog készítés miatt is, de szeretném bemutatni nektek, önöknek azt a csapatot, akikben maximálisan megbízom, akikben erőt látok, akikben tiszteletet látok a népük, nemzetük és közösségünk iránt. Azokat a fiatalokat, akik jelenleg ma a Székely Leszek 2021 Mozgalom vezetőségét teszik ki. Tehát itt nem az önkénteseink hanem a vezetőségünk szerepel.

Szász Zsolt, aki nagyon sokat segített ezt a csapatot összeszedni és úgy gondoltam, hogy a mozgalom ifjúsági tagozatának vezetői poziciójára nagyon jó lenne a kezdetekben, mára Zsolt az Ifjúsági Tagozat Elnöke. Ugyanis a toborzásban úgy gondolom sokkal erősebb, és sikeresebb és a mozgalmunk igazából az ifjúságra alapoz.

Szabó Attila Mihály. Ő most a mozgalom második embere, az elnökhelyettes, aki előtte az Ifjúsági Mozgalmat vezette, viszont a mozgalmon belül olyan erős erköcsli magatartása van, és olyan helyzetekben bizonyított, hogy diplomatikus és kitartó, hogy jelenleg ő a helyettesem, akiben 100% ban megbízom és nagyon szeretem a gondolkodását. Atti nem volt jelen az érdekesség kedvéért tavaly a kávézóban történő toborzáson és alakuló gyűlésen ő hetekkel később került be hozzánk.

Benedek Imre. Ő ott volt a kezdetektől, de az elején éreztem, hogy Imi nem fog sokáink valamilyen ok miatt maradni, de vissza fog jönni és a továbbiakban is számíthatunk rá. Hát igazam is lett de mára már második nekifutásra is de megint itt van velünk és a mozgalom rendszergazdájaként segíti a munkánkat. Nagyon vidán ember, sok alkalommal fevidít minket és ezzel erőt ad, hogy tovább folytassuk azt, amit kell tegyünk. Van amikor felmérgesít, de egy olyan ember, akit nagyon sokan kedvelünk. Igazi Harcos. 

Bardocz Botond. Ő a sajtó felelősünk, remek írásai vannak, amit a mozgalom online ujságában a Székely Szóban jelenít meg. Ő a kezdetektől ott volt. Nagyon megfogott az, hogy figyelmes és nem vágott senki szavába. Az ő személyisége is erős a mozgalmon belül, ugyanis számos jó ötlete van, szabadidejében nagyon aktív.

Kolozsi Timea. Ő a mozgalom kreatív tervezője és jegyzője egyben, aki az elnökségi ülléseken elhangzottakat jegyzi le és ezzel a mozgalom programpontjainak betartását segíti. Ő is nagyon csendes személyiség ahogyan párja a sajtó felelősünk Botond is. Nagyon értékes az a munka amit a mozgalom valódi elindulása után tesz és az is amit a mai építési időszak alatt tett.

Pilán László. Ő az az ember aki Magyarországon él, születésileg nem székely mégis lassan 4 éve ismerem és olyan erős székely nemzeti identitással rendelkezik és annyira tiszteli ezt a népet, tesz érte érdemben is már az SZVSZ-es időszakunkban is, hogy az SZVSZ-ből való kivállásunk után Pilán László volt az a 89, előtt születt ember akiben 100%-ban megbíztam. Pilán László az életét tette rá a magyar nemzet védelmére ugyanis rendőr volt. A mozgalmunkban Laci a Magyarországi Külkapcsolatokért Felelős Képviselőnk.

Foró Andrea. Andi még nagyon friss tagja a mozgalomnak, talán a legfiatalabb tagunk, de annyira erélyes és kitartó, hogy mindannyiunk tiszteletét kiérdemelte, ugyanis nagyon sokat segített már a december 7-i fórumunk szervezésben is. Nagyon nagy tehetséget, őszinteséget látok benne is. Ő segíti mint az én mint pedig az elnökhelyettes munkáját is, aki egyébként a párja és nagyon boldogak együtt. Nagyon sokat segít a mozgalom etikai szabályzatának betartásában is.

Péter Maria. Ő neki rengeteget köszönhet a mozgalom, főleg azt, hogy törvényesen müködhetünk, ugyanis az ő általa alapított Néri Szent Fülöp Egyesület biztosítja számunkra a törvényes jogalapot a müködésre. Aki ismeri Néri Szent Fülöp történetét, akkor helyettesítse be oda Marikát aki több éven keresztül az árva gyerekek gondozásában volt benne. Rengeteget tanultunk tőle és a bizalmunk szintén 100%-az ő irányába is.

Zakariás Erzsébet. Erzsó, nagyon erélyes lány, őszinte és bár nagyon könnyen megsértődik, de akkora erő és szeretet van benne, hogy ezzel nem volt kérdés hogy a mozgalom elnökségében szerepet kapjon mint titkárnő. Az ő szerepe a mozgalom életében nagyon fontos lesz a jövőben is, ugyanis Andreához hasonlóan az erkölcsi értékek nagyon nagy védelmezője. 

Bajna Levente. Levi egy igazi múfajteremtő ember Székelyföldön. Nemzeti rapper, aki elkötelezetten szolgálja a nemzetét és a székely népet. Bajna Levente 2019, December 21-től a mozgalmunk Csíkszeredai alapszervezetének elnöke. 

Csibi Barna. Barna egy ma élő székely nemzeti hős. Sokat támadta őt az erdélyi magyar media a nemzeti radikális kiállása miatt, számos esetben bizonyította be azt, hogy a székelységnek szüksége van kiállani a jogaikért. Egyszemélyben számos tüntetést, megemlékezést szervezett. Barna a Székely Leszek 2021 Mozgalom Jogvédelmi Kabinetjét vezeti. 

Prázsmári Zsombor. Zsombi egy igazi humoros székely ember, aki a mozgalomban a következő években a toborzási és szervezési feladatokban segíti a munkánkat, akár táborok szervezésénél akár terepmunkánknál.

Balázs Gábor. Gabi talán az egyik legérettebb tagja a mozgalmunknak, aki már segített nekünk mint technikus segéd, és a jövőben is felajánlotta segítségét a mozgalmunknak. 
...............................................................................................................................................................................

..A Székely Leszek 2021 Mozgalom létrejöttét az motiválta, hogy az erdélyi magyar pártok és a Székely Nemzeti Tanács is a magyar média segítségével a székelység jogi eltüntetése mellett dolgozott az utóbbi pár népszámlálás alkalmával, előre tudva azt a tényt, hogy azokat az embereket, akik székelynek vallják magukat, a magyar nemzeten belül mutatják ki és magyar anyanyelvű csoportba kerülnek.


A mozgalom célja az, hogy felhívja a székelység figyelmét arra, hogy lehetőségünk van kimutatni a székelységünket a magyarságunk mellett és nem szabad engednünk, hogy egyiket a másik ellen felhasználva valamelyiktől megfosszanak minket. Nem szabad felülni annak a székelyellenes hangulatkeltésnek, amit a román és magyar állami támogatásokból fenttartott nyereségérdekelt pártok és szervezetek valószínűleg 2021-ben is meg fognak lépni. A mozgalomba bárki csatlakozhat, aki számára fontos az, hogy a székelyekről ne csak, mint egy elméletben vagy múltban létező népről beszéljenek, hanem egy papír szerint létező népről beszéljenek így megteremtve a székelység számára a népek önrendelkezésének jogalapját.


Minél több ember csatlakozik annál könnyebb lesz ezt a székelyellenes propagandát ellensúlyozni és könnyebb lesz a székelység számára az igazságot megismertetni a 2021-es népszámlálások előtt. Ez egy felelősségteljes feladat, nem könnyű a több évtized butító kampány után ezt elmagyarázni a székelységnek, de meg kell tenni ezért a Székely Leszek 2021-mozgalomhoz várnak minden becsületes, kitartó, nemzetéért és népéért tenni akaró székely embert. Jelentkezni a Székely Leszek 2021 Mozgalom Facebook oldalán lehet privát üzenetben. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük az üzenetét. A megjegyzését átvizsgálás után tesszük közzé.